ga terug

Openingsdatum verschoven naar 16 juni

De afgelopen maanden hebben we alles op alles gezet om in het Pinksterweekend open te gaan voor publiek. Deze week hebben we vastgesteld dat die datum onhaalbaar is. Daarom is er nu een nieuwe, definitieve openingsdatum: vrijdag 16 juni. Vanaf zaterdag 17 juni zijn bezoekers van harte welkom.

De verbouwing van het pand in de Boschstraat is helemaal volgens planning verlopen, maar bij de tentoonstellingen werden we iets te vaak verrast door problemen. Daarbij ging het bijvoorbeeld om de beschikbaarheid van bruiklenen van andere musea, restauraties van collectiestukken uit ons eigen depot. En de spanning tussen de beoogde kwaliteit van ontwerp en uitvoering van de tentoonstellingen, en de beperkingen van tijd en budget. Inmiddels hebben we verreweg de meeste zaken goed in kaart. Zonder grote tegenslagen zullen we in elk geval deze projecten realiseren: het museumcafé Lanzas, de projectruimte van I.S.M. Breda, de vaste  tentoonstelling Van kasteel tot station – Topstukken uit de Collectie Breda, de wisseltentoonstellingen De Vrede van Breda – Een spectaculaire zomer in 1667, en Wonderlijk weefsel – Mystiek in digitale en religieuze kunst. Daarnaast zullen we op het station nog een expositie maken in de lichtblauwe vitrines en we organiseren in het Stadsarchief de VO expo met werk van eindexamenkandidaten van het voortgezet onderwijs.

ga terug