Nu geopend tot 17:00
Event

1m2 Podium

uur - uur

1m2 Podium

1m2 Podium
Performance, literatuur, poëzie en muziek

Met Pim Steinmann, ACG Vianen, Dirk Geerdink, Glen Steenkiste,
Heidi Koren en Roos Groothuizen
Presentatie: Pim Steinmann

Zondag 16 juni
14.00 - 16.30 uur
Auditorium 


Een gevarieerd en experimenteel programma vol poëzie, muziek en art-performance. Marijke Hooghwinkel, organisator van 1m2 Podium, brengt opnieuw uiteenlopende dichters en performers in een nieuw en verrassend geheel op het podium. Dit keer zijn dit de dichters ACG Vianen, Dirk Geerdink en Heidi Koren, art-performer Roos Groothuizen, muzikant Glen Steenkiste en performer en presentator Pim Steinmann. 

1m2 Podium is gratis bij te wonen. Voor bezoekers die de tentoonstellingen in het museum bezoeken geldt de reguliere entreeprijs. Voor kinderen t/m 12 jaar is de toegang tot het museum gratis.


Programma

ACG Vianen (Eindhoven) is (klank)dichter en taalkunstenaar. Zijn poëzie, vol klank, fragmentatie en betekenis, balanceert altijd op de rand van denken en toeval. ACG trad ook op in het Van Abbemuseum, het Bimhuis en Tivoli.

Dirk Geerdink (Leeuwarden) is performer, dichter en (freestyle) rapper. Hij is initiatiefnemer van de Spoken Word Jam Sessions en het Friese dansfeest Wolkom yn Fryslan. Ook bracht hij diverse videoclips uit.

Glen Steenkiste (Gent) houdt zich bezig met vroege minimalistische muziek en folk. Met zijn harmonium en shruti box creëert hij een alles absorberende aanwezigheid, en lijkt het of de tijd stil gaat staan.

Heidie Koren (Nijmegen) is dichter en schrijver. Ze debuteerde met de poëziebundel Gedachten over een mogelijk einde (Uitgeverij Voetnoot, Antwerpen). De roman, waarmee ze in 2019 afstudeerde aan de Schrijversvakschool in Amsterdam, wordt dit najaar uitgegeven bij Uitgeverij Vrijdag (Antwerpen).

Telemagic is opgericht door kunstenaars Roos Groothuizen, Cyanne van den Houten en Ymer Marinus. Dit art-meets-tech collectief ontwikkelt tools die de hedendaagse media in kaart brengen. Samen met de Universiteit van Amsterdam ontwikkelde Telemagic AlgoRhythmics, dat inmiddels naar meer muziek geluisterd heeft dan een mens ooit zou kunnen. Groothuizen presenteert deze middag hoe zo nieuwe rollen en hiërarchieën binnen het maken van muziek ontstaan.

Pim Steinmann (Breda) is performer, dichter en beeldend kunstenaar. In zijn performances vertelt hij verhalen, waarbij geschreven teksten en lichaamstaal van belang zijn. Steinmann is medeoprichter en presentator van Stortvloed, het podium voor spoken word en comedy in MotMot gallery (Electron Breda).


Volgende 1m2 Podium: zondag 8 september en zondag 8 december.