Gesloten, morgen weer open vanaf 11:00

Het museum als ruimte voor verbinding

Lezingenreeks door Tom Molenaars
Zondag 24 maart, 28 april, 26 mei en 23 juni, 14.00 - 15.00 uur
Deelname aan de lezingen met nagesprek is  gratis, meld je hier aan.

Wat is een museum? In vier lezingen onderzoekt kunsthistoricus Tom Molenaars samen met het publiek deze centrale vraag.

Verrassende verbindingen maken het museum tot een dynamisch universum. Aanvankelijk was het museum een verzamelplaats en een podium voor nieuwe ontdekkingen. Tegenwoordig biedt het ook ruimte voor nieuwe inzichten, reflectie en bewustwording: een plaats van zingeving.

Zondag 24 maart, 14.00 – 15.00 uur
Het museum
Hoeder van eeuwige schoonheid

Zondag 28 april, 14.00 – 15.00 uur
Kunst (van het) kijken
Waarom je van kunst goede zin krijgt

Zondag 26 mei, 14.00 – 15.00 uur
Kunst en humor
De glimlach van het inzicht

Zondag 23 juni, 14.00 – 15.00 uur
Kunst en wetenschap
Verwondering en verbeelding

Tom Molenaars
Kunsthistoricus Tom Molenaars werkt als spreker voor musea, organisaties en onderwijsinstellingen waaronder De Volksuniversiteit. Hij was 25 jaar eigenaar van Galerie Molenaars. Daarvoor werkte hij als stafmedewerker opdrachtbemiddeling bij de NBKS (nu Kunstloc), Lokaal 01 (nu Club Solo) en De Beeldenaar (nu De Nieuwe Veste).

Deelname aan een of meer lezingen met nagesprekken zijn gratis met een geldig museumticket. Meld je aan via: info@stedelijkmuseumbreda.nl