Vandaag open vanaf 11:00

Jazz in Lanzas: Clark Terry & Bobby Brookmeyer

Jazz in Lanzas

Clark Terry & Bobby Brookmeyer

Na het succesvolle eerste jazzconcert in het auditorium van het museum volgt er op zondag 13 oktober een eerbetoon aan trompettist/vocalist Clark Terry en trombonist Bob Brookmeyer. Clark Terry speelde met Duke Ellington én Count Basie en was wereldwijd zeer geliefd. Als een van de beste trompettisten van zijn generatie wist hij humor en swing met elkaar te verbinden. In de jaren ’60 maakte hij legendarische opnames met Bob Brookmeyer, waarmee een nieuw geluid werd geboren. Speciale gast is meestertrombonist Bert Boeren, die met Clark Terry speelde. Ook maakte hij deel uit van de Dutch Swing College Band en speelde hij met het Metropole Orkest. Daarnaast werkte hij met Michael Varekamp. Het concert wordt ingeleid door Michael Varekamp en Harry Kanters. Kijk én luister naar een aantal zeldzame jazzfilmpjes!

Concerten in het auditorium
Vanaf september jongstleden vinden de concerten plaats in het auditorium van het museum. Deze mooie zaal heeft een uitstekende akoestiek en biedt 100 zitplaatsen. Het auditorium bevindt zich tussen de tentoonstellingszalen en is ook goed te bereiken via de lift.

Toegang
Voor de jazzconcerten betaalt u het reguliere entreetarief van het museum. Vrienden Stedelijk Museum Breda en houders van de Museumkaart hebben gratis toegang. Bekijk hier meer informatie over toegangsprijzen.

Shop & Espressobar
Geniet van een kop koffie in onze vernieuwde shop met een espressobar. Het assortiment bestaat uit merken die staan voor kwaliteit, duurzaamheid en fairtrade.

Programma seizoen september 2019 t/m april 2020

13 oktober Clark Terry & Bobby Brookmeyer Gast: Bert Boeren