Vandaag open vanaf 10:00

Kerstprogramma kinderen - De geheimen van waardin Muskens

uur t/m uur

Kerstprogramma kinderen -  De geheimen van waardin Muskens

Rondleiding voor kinderen (leeftijd 4 - 12 jr)
De geheimen van waardin Muskens

vrijdag 27, zaterdag 28 december 2019, donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 januari 2020

In de kerstvakantie neemt waardin Antonia Muskens je mee voor een bijzondere rondleiding door de tentoonstelling De heks van Dongen!

Tweehonderd jaar geleden werd Dongen vaak bezocht door kunstenaars die inspiratie vonden in het boerendorpje. De onaangetaste natuur en bijzondere bewoners zie je terug op de schilderijen die ze daar maakten. De kunstenaars verbleven tijdens hun bezoek in de enige herberg die Dongen rijk was: Hotel Muskens.

Waardin Antonia Muskens zorgde er voor een eenvoudige slaapplek en voedzame maaltijd, terwijl ze hen wegwijs maakte in de omgeving. Ze vertelde hen over Pietje Verhoef, een ongehuwde vrouw die aan de rand van het dorp in een boerderij woonde. Met haar kromme rug, gerimpelde gezicht en zwarte kat leek ze sprekend op een heks…

Tijdens al die jaren dat waardin Antonia de kunstenaars over de vloer had heeft ze allerlei interessante dingen ontdekt over hen. Ze maakte hun kamers schoon, luisterde naar gesprekken aan tafel en vond (per ongeluk) ongestuurde brieven…

Ben jij benieuwd welke verhalen Antonia allemaal te vertellen heeft? Kom dan op 27 of 28 december of op 2, 3 of 4 januari naar Stedelijk Museum Breda voor de speciale rondleiding die om 14.00 uur van start gaat.

Aanmelden
Meld je snel aan ivm het beperkt aantal plekjes (maximaal 20 kinderen per rondleiding)
Je kunt je aanmelden via educatie@stedelijkmuseumbreda.nl. Vermeld in de e-mail de dag waarop je wilt komen, de naam en leeftijd van het kind en de contactgegevens van de ouder/verzorger (naam, telefoonnummer en e-mailadres).

Deelname voor kinderen is gratis. Tijdens het programma wordt verwacht dat ouders/verzorgers in het museum blijven. De vernieuwde Shop & Espressobar is gratis toegankelijk, net als projectruimte NEXT. De tentoonstellingen zijn te bezichtigen na betaling van het reguliere tarief.

foto: Bas Czerwinski