Gesloten, morgen weer open vanaf 11:00
Rondleiding

Rondleiding met Teun Hocks

uur - uur

Rondleiding met Teun Hocks

Maandag 10 juni
14.00 tot 15.00 uur

Deze rondleiding is volgeboekt 


Op Pinkstermaandag 10 juni neemt Chris Reinewald je mee langs De voorstellingen van Teun Hocks. Een unieke rondleiding waarbij de meester zelf aanwezig is! 

Het overzicht met het omvangrijke oeuvre van schilder, fotograaf en performer Teun Hocks vormt de leidraad van de rondleiding. Hierbij praat Reinewald met Teun Hocks over zijn werkwijzen en inspiratiebronnen.

In de tentoonstelling worden de geliefde, geënsceneerde fotoschilderijen van Hocks voor het eerst getoond in samenhang met films van zijn vroege performances, studies, tekeningen, aquarellen en zelf gemaakte rekwisieten.  

Programma
13.45 uur                inloop en registratie
14.00 - 15.00 uur    rondleiding Van vroeg tot laat – De voorstellingen van Teun Hock

Na afloop is er gelegenheid om de publicatie Van vroeg tot laat te laten signeren.



Over Chris Reinewald
Chris Reinewald (1955) schreef onlangs over Van vroeg tot laat in Museumtijdschrift: “Als beeldgoochelaar manipuleert Hocks met verwachtingen. Wat als schetsje nog een nonchalant lolletje lijkt, wint aan echtheid wanneer Hocks de scène fotografeert en deze ‘waar gebeurde’ zwart-wit foto tenslotte fijnzinnig met olieverf inkleurt.”

Chris Reinewald schrijft over kunst, vormgeving en cultuur in diverse media waaronder Museumtijdschrift, waarin recent een bespreking van ‘Van vroeg tot laat’ verscheen. Eerder was hij hoofdredacteur van Museumvisie en designmagazine ITEMS. Het werk van Teun Hocks volgt Reinewald al sinds diens debuut bij Galerie Torch. Daarnaast publiceert hij op zijn Facebook-cultuurblog Alleroogen.