Nu geopend tot 17:00
Lezing

Vrouwen in de kunst

uur t/m uur

Vrouwen in de kunst

Lezingenreeks door Tom Molenaars
Zondag 19 januari, 16 februari, 15 maart 
en 19 april, 14.00 - 15.00 uur
Meld je hier aan.


In vier lezingen onderzoekt kunsthistoricus Tom Molenaars samen met het publiek de veelzijdige rol van vrouwen in de kunst.

Vanuit verschillende perspectieven wordt de betekenis en de positie van vrouwen in de kunstgeschiedenis onderzocht. Als symbool functioneert ze sinds mensenheugenis in mythen en archetypen. We ontmoeten de vrouw ook als bron van inspiratie, als kunstenaar, en als rebel die tegen de mannelijke dominantie opstaat. 


Zondag 19 januari, 14.00 – 15.00 uur
De vrouw als symbool
Universele waarden: moeder, vruchtbaarheid en destructie

Zondag 16 februari, 14.00 – 15.00 uur
De vrouw als muze
Inspiratie en creatieve drijfveer

Zondag 15 maart, 14.00 – 15.00 uur 
De vrouw als kunstenaar  
Moedig en eigenzinnig

Zondag 19 april, 14.00 – 15.00 uur 
De vrouw als rebel
De strijd om gelijkwaardigheid 


Cindy Sherman, Untitled #74, 1980. Courtesy of the artist/Metro Pictures.

Tom Molenaars 
Kunsthistoricus Tom Molenaars werkt als spreker voor musea, organisaties en onderwijsinstellingen waaronder De Volksuniversiteit. Hij was 25 jaar eigenaar van Galerie Molenaars en werkte als kunstadviseur voor diverse kunstinstellingen, waaronder het huidige Kunstloc.

Entree
Deelnemen aan een of meer lezingen met nagesprekken is gratis met een geldig museumticket. Vrienden van Stedelijk Museum Breda en houders van de Museumkaart hebben gratis toegang.

Vooraf online reserveren
Reserveer je plaats(en) vooraf via het online reserveringssysteem. Op vertoon van deze bevestiging en een geldig entreebewijs van het museum kun je de lezing bijwonen.

Auditorium
De lezingen vinden plaats in het auditorium van het museum. Het auditorium bevindt zich tussen de tentoonstellingszalen en is ook goed te bereiken via de lift. De maximale capaciteit van deze ruimte is 100 zitplaatsen.

Afbeelding boven: 
Cécile Verwaaijen, Zonder titel, 2002. Collectie Stedelijk Museum Breda