Vandaag open vanaf 11:00
Pers

1m2 Podium - Van begin tot eind II

1m2 Podium - Van begin tot eind II

Zondag 4 november 2018, 14.00 – 16.30 uur
Stedelijk Museum Breda, museumcafé Lanzas

1m2 Podium te gast met een nieuw en gevarieerd programma experimentele performance
Drie dichters, een solo muzikant, een presentator annex gastheer en een art-performer staan garant voor een verrassende middag in Stedelijk Museum Breda. De presentatie is in handen van Stijn de Mos, schrijver en dichter uit Breda. De voorstelling in museumcafé Lanzas is gratis bij te wonen.

Line-up:
Stijn de Mos wisselt humor en zakelijkheid af. Hij neemt het leven - en zichzelf - niet zo nauw, maar is serieus als het gaat om de taalspelen van hem en van anderen.

Max Swagemakers is een violist/componist uit Tilburg. In eigenzinnige improvisaties combineert hij verschillende muziekstijlen als minimal music, klassiek, jazz, punk en folk.

Jolies Heij is een podiumdichter uit Utrecht. Haar inspiratie komt van dwazen, dronkenmannen, verliefden en andere verdwaalden wier gedachten aan de rand van het bestaan ze probeert te vatten in woord en beeld.

Mischa van Huijstee uit Smilde is een geëngageerd dichter. Om de ernst van een situatie te benadrukken, heeft hij zichzelf een biologisch verantwoorde denkrimpel aangemeten.

Emiel Bootsma uit Den Bosch is dichter en rijmende stadsgids. In het kader van het Jeroen Boschjaar in 2016 kroop hij in de huid van de wereldberoemde schilder. Deze act-op-rijm brengt hij nu in het museum ten gehore.

Lars Reen is performer en interdisciplinair kunstenaar. Zijn video-installaties, performances en muziek bestaan uit abstraherende beelden, pianoliederen en soundscapes.

Martijn Stadhouders is de fotograaf van de voorstelling.

1m2 Podium
De organisator van 1m2 Podium is Marijke Hooghwinkel. Bij de samenstelling van de programma’s zoekt ze de uitersten op en formeert ogenschijnlijk sterk uiteenlopende dichters en performers telkens tot een nieuw en verrassend geheel. Hooghwinkel is ook dichter, schrijver en beeldend kunstenaar.

______________________________________________________________________________________

Stedelijk Museum Breda: het jongste stadsmuseum van Nederland
Het museum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken. Naast topstukken uit de vaste collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen waarin kunstenaars, actuele thema’s of historische onderwerpen centraal staan. Ook besteedt het museum aandacht aan digitale cultuur. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stedelijk Museum Breda, e-mail: pers@stedelijkmuseumbreda.nl of telefonisch: 076 529 9907.