Vandaag open vanaf 10:00

Antony Cairns: nu in Tate, straks bij ons

De Britse fotograaf Antony Cairns is een ambachtsman die niet bang is om te experimenteren. Hij maakt futuristische foto’s van steden. Inspiratie vindt hij bij schrijvers als H.P. Lovecraft, J.G. Ballard en William Gibson. Zijn werk is nu in Tate Modern te zien in de tentoonstelling 'Shape of Light - 100 Years of Photography and Abstract Art'.

Vanaf 5 september is het werk van Antony te zien in Stedelijk Museum Breda. Voor Artificial Impressions, de tentoonstelling die BredaPhoto en Stedelijk Museum Breda gezamenlijk presenteren, staat de toekomst van het fotografisch beeld zelf centraal. Antony Cairns stelde voor deze tentoonstelling een selectie uit eigen werk samen.

Met het overkoepelende thema To Infinity and Beyond kijkt BredaPhoto Festival naar de toekomst. Fotografen analyseren ontwikkelingen van vandaag en trekken die door naar morgen – van robotica tot biotechnologie en informatica. Zij gebruiken hun vakmanschap en creativiteit om ons toekomstscenario’s voor te leggen, ons te waarschuwen of om ons stil te laten staan bij wat nu al gaande is.