Nu geopend tot 17:00
Pers

Artist Talks in Stedelijk Museum Breda

Joris Verleg (links), Robin Uleman (midden) en Jeroen Bocken (rechts).
(Foto Robin Uleman: Henk Wildschut).

Drie hedendaagse kunstenaars gaan op zondag 9 december in gesprek in het museum en geven inzicht in hun werk. Robin Uleman praat over zijn werk in de solotentoonstelling Quarantaine.
Jeroen Bocken en Joris Verleg praten over hun werk in de groepstentoonstelling Artificial Impressions, i.s.m. BredaPhoto.

De Artist Talks vinden plaats in het auditorium en zijn gratis voor bezoekers met een museumticket.

14:00 - 14:45 | Robin Uleman – Quarantaine

Quarantaine is de eerste solotentoonstelling van Robin Uleman waarin hij talloze portretten van zijn vriendin en van zichzelf presenteert. In deze serie tekeningen, aquarellen en schilderijen onderzoekt hij nietsontziend de intieme binnenwereld van twee mensen halverwege de veertig.

Cultuurjournalist en schrijver Anneke van Wolfswinkel (o.a. Zuiderlucht, Eindhovens Dagblad, BN DeStem) gaat met Uleman in gesprek over de thematiek in zijn werk, zijn inspiratiebronnen, de ontvangst van deze eerste solotentoonstelling en zijn toekomstplannen.

Robin Uleman studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en maakte naam als grafisch ontwerper. Hij maakte diverse boeken met documentair fotograaf Henk Wildschut, waaronder Ville de Calais, dat werd bekroond met de prestigieuze Arles Prix du Livre d’Auteur 2017.

15:00 - 15:45 | Jeroen Bocken en Joris Verleg - Artificial Impressions, i.s.m. BredaPhoto

In Artificial Impressions, de tentoonstelling die met BredaPhoto is samengesteld, presenteert het museum vernieuwende fotografie van Jeroen Bocken (BE), Antony Cairns (UK), Kenta Cobayashi (JP), Sara Naim (SY), Robert Pufleb (DE), Maija Tammi (FI) en Joris Verleg (NL).

De toekomst van het fotografisch beeld is hierin het centrale thema. De deelnemende  fotografen en videomakers verzamelen beelden, manipuleren de werkelijkheid, verbeteren die, of gaan bewust op zoek naar fouten.

Conservator Marjolein van de Ven gaat in gesprek met Joris Verleg en Jeroen Bocken. Zij praat met hen over de rol die het fotografisch beeld in hun werk inneemt, de mogelijkheden en valkuilen van digitale technologieën, de authenticiteit van de beelden die ze creëren en hun visie op de toekomst van de fotografie.

Jeroen Bocken studeerde in 2017 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Zijn serie Celebrated Remedy for the Cure of Disorder werd tweede in de Fujifilm/Young Talent Award 2017. Onlangs werd zijn werk getoond bij Unseen Amsterdam en Kunsthal Extra City in Antwerpen.

Joris Verleg studeerde in 2018 af aan de studierichting Fotografie/Film van AKV|St. Joost in Breda. Het werk My first vlog werd genomineerd voor de Cinekids Awards 2018. Zijn werk werd onlangs getoond bij The Best of Graduates bij Ron Mandos, de Tent Academy Awards 2018 en vanaf 14 december als onderdeel van Currents #6 in Marres.

Meer informatie:
Artist Talks – Stedelijk Museum Breda

___________________________________________________________________________________

Stedelijk Museum Breda: het jongste stadsmuseum van Nederland
Het museum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken. Naast topstukken uit de vaste collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen waarin kunstenaars, actuele thema’s of historische onderwerpen centraal staan. Ook besteedt het museum aandacht aan digitale cultuur. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.

Mediacontact: Stedelijk Museum Breda, Birgitte Birnie, e-mail: pers@stedelijkmuseumbreda.nl / birgitte@stedelijkmuseumbreda.nl, telefoon +31 (0)76 529 99 07 / +31 (0)6 815 225 60.