Vandaag open vanaf 11:00
Pers

Cultuurnacht in Stedelijk Museum Breda

Zaterdag 26 januari 2019, 19.00 - 24.00 uur

Kom langs en geniet van kunst, performances, muziek, rondleidingen en meer!

Karin Bruers

Laat je tijdens het leukste culturele evenement van de stad in Stedelijk Museum Breda meevoeren
door cabaretier (en rasechte Brabantse) Karin Bruers. Voor deze gelegenheid neemt zij de rol van 'museumgids' op zich. Haar tour door de nieuwe tentoonstelling De Collectie - 450 jaar kunst en geschiedenis zul je niet snel vergeten.

Over haar laatste show schreef Theaterkrant: “Bruers doet wat ze belooft: ze haalt flink uit.
De voorstelling voelt als een soort vrolijk raadsel. (…) Tussen de grapjes door vertelt ze een
serieuzer verhaal.” ****

Daarnaast is er muziek (o.a. Indorock) in museumcafé Lanzas. The next generation Tielman Brothers komen terug naar het museum voor een akoestische set als mooie afsluiting van het succesvolle
festival Indische Winter en de tentoonstelling Indische Iconen in de Nederlandse popmuziek in
Stedelijk Museum Breda.

Er zijn rondleidingen door de tentoonstellingen Artificial Impressions (i.s.m. BredaPhoto) en Robin Uleman - Quarantaine in de benedenzalen.

In projectruimte NEXT geven leerlingen van het Breda College en Het Brederocollege rondleidingen
door Ik &, de groepsexpositie die zij zelf bedachten en samenstelden.

Voor kinderen zijn er begin van de avond verrassende (knutsel)activiteiten. Zij gaan aan de slag met het thema ‘oneindigheid’ en maken en experimenteren met caleidoscopen in het auditorium.

Tijdens Cultuurnacht Breda is het museum geopend van van 19.00 tot 24.00 uur, en wordt er gewerkt met timeslots. Zo zijn de performances van Karin Bruers te zien om 20.00, 21.00, 22.00 en 23.00 uur.

De Cultuurnacht is het leukste culturele evenement van Breda. Koop één passe partout en krijg toegang tot meer dan 50 deelnemers. Stedelijk Museum Breda is verkooppunt van passe partouts.

Meer informatie: Cultuurnacht in Stedelijk Museum Breda

Voor programmaonderdelen op de andere locaties: Cultuurnacht Breda

Stedelijk Museum Breda: het jongste stadsmuseum van Nederland
Het museum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken. Naast een overzicht van de eigen collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen waarin kunstenaars, actuele thema’s of historische onderwerpen centraal staan. Ook besteedt het museum aandacht aan digitale cultuur. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.

Mediacontact: voor meer informatie en beeldmateriaal kun je contact opnemen met Stedelijk Museum Breda, Birgitte Birnie, e-mail: pers@stedelijkmuseumbreda.nl / birgitte@stedelijkmuseumbreda.nl, telefoon +31 (0)76 529 99 07 / +31 (0)6 815 225 60.