Gesloten, morgen weer open vanaf 11:00

Donderdag 23 mei, 20.00 uur
Locatie: Johanneskerk in Princenhage, Dreef 5, Breda
Aanmelden via: info@princenhaagsmuseum.nl

De Androïde Klarinettist: een levensgrote menselijke robot die klarinet kon spelen. Ontwerper Cornelis Jacobus van Oeckelen (1798 – 1865) was pianomaker en kwam uit een familie van horlogemakers en orgelbouwers uit Breda. Vier jaar lang werkte hij aan zijn geheime project. Onlangs was de robot te zien in Museum Speelklok (Utrecht), in de tentoonstelling 'Robots love Music'.

Leo van Maaren en Frank Herrebout uit Amsterdam hebben de robot in hun documentaire 'De droom van de Androïde' (25 min.) weer tot leven gebracht. Op donderdagavond 23 mei gaat deze film over het leven en de werken van de ooit zeer beroemde Princenhagenaar in première in Breda. De muziek die de androïde ooit speelde wordt live vertolkt door een pianist en klarinettist.

Locatie: Johanneskerk in Princenhage, Dreef 5, Breda. Tijdstip: 20.00 uur. Aanmelden via info@princenhaagsmuseum.nl

Afbeelding: Cornelis van Oeckelen (Geert Dekkers) en zijn androïde (Chris van Kuijk) voor het Princenhaags Museum. Foto's: SebreePhoto en Alex De Vliegere.