Vandaag open vanaf 11:00

Digitale Scheurkalender Breda

Digitale Scheurkalender Breda, bekijk ’t (9+)

Ontdek de geheimen van objecten uit de collectie van Stedelijk Museum Breda. Welke archeologische vondsten hebben te maken met de verovering van Breda met een turfschip? Waarom bloedde de wonderhostie uit de Grote Kerk? Welke verborgen boodschap liet Bredase verzetsheld Paul Windhausen na in zijn schilderij? En waarom hingen in Breda in de middeleeuwen oranje potten aan de muren?

Speciaal voor de kinderen en families die deze weken thuis zitten geven we tijdelijk toegang tot het Bredase deel van de educatieve website Digitale Scheurkalender. Stedelijk Museum Breda heeft online lesmateriaal ontwikkeld in samenwerking met Stadsarchief Breda, Stichting Cultuurbehoud Breda en Team Erfgoed Gemeente Breda onder de noemer Breda, bekijk ’t.

Ga naar www.digitalescheurkalender.com. het wachtwoord is ‘breda’. Je kunt dan klikken op de pagina van de kalender van Breda, bekijk ‘t.

Veel plezier!