Vandaag open vanaf 10:00

Geslaagde opening Niels Lous - Denkbeelden

Afgelopen zondag werd de tentoonstelling Niels Lous - Denkbeelden geopend in aanwezigheid van de kunstenaar.

Het komende half jaar is de binnenplaats een beeldentuin met sculpturen van Niels Lous (1939). Tot en met 14 juni is een verrassend overzicht uit het oeuvre van de Bredase beeldhouwer vanaf de jaren ’70 te zien.

In haar welkomstwoord citeerde Marjolein van de Ven (curator) kunstjournalist Mark van de Voort in zijn recente artikel: “Het oeuvre van de 80-jarige Bredase kunstenaar en beeldhouwer Niels Lous laat zich lezen als een rondreis door het hoofd van een schepper. Beelden die wiskundige patronen, inventieve gedachtesprongen en natuurkundige groeiprocessen op een ontwapenende wijze blootleggen. Sculpturen die nooit zwaar aanvoelen, maar eerder uitnodigen om rond te dwalen in een wereld vol verwondering.”

Piet Augustijn (oud-conservator hedendaagse kunst Gorcums museum en publicist) gaf een uitgebreide toelichting op het oeuvre van Niels Lous.

Lees de toelichting van Piet Augustijn.

Lees het artikel over Niels Lous - Denkbeelden door Mark van de Voort in BN/De Stem.

Meer informatie:
Niels Lous - Denkbeelden