Gesloten, morgen weer open vanaf 11:00
Nieuws

Grote belangstelling feestelijke opening van Raketstart - Nieuwe beeldende kunst uit Breda

Grote belangstelling feestelijke opening van Raketstart -  Nieuwe beeldende kunst uit Breda
“Laat je verrassen door de waanzinnige kwaliteit die hier voor het grijpen ligt.
- Dingeman Kuilman, algemeen directeur Stedelijk Museum Breda

Op zaterdag 22 juni werd Raketstart - Nieuwe beeldende kunst uit Breda geopend. Deze tentoonstelling toont actueel werk van 37 kunstenaars die een relatie hebben met Breda.
Ze zijn van verschillende generaties en werken in uiteenlopende disciplines.

Raketstart werd geopend door burgemeester Paul Depla in aanwezigheid van de deelnemende kunstenaars en publiek. Depla hield een warm pleidooi voor Breda als grenzeloze stad. De verbeeldingskracht van kunstenaars is daarvoor absoluut onmisbaar.

De titel van de tentoonstelling, Raketstart, verwijst naar Raketstart vanuit de Bredase binnenstad (1965), de tekening van Pieter Laurens Mol uit de collectie van Stedelijk Museum Breda. Raketstart is vanaf nu te zien!

Kijk voor meer informatie: Raketstart - Nieuwe beeldende kunst uit Breda

Fotografie: Bas Czerwinski