Vandaag open vanaf 11:00
Pers

Indische winter trekt meer dan 5.000 bezoekers

Cultureel festival Indische winter (1 dec 2018 t/m 13 januari 2019) bood een gevarieerd programma met exposities, live muziekoptredens, film, paneldiscussies en workshops op verschillende culturele locaties in Breda. In het festival stond de tentoonstelling Indische iconen in de Nederlandse popmuziek in projectruimte NEXT van Stedelijk Museum Breda centraal. Voor Indische winter  werd de presentatie uitgebreid met de Bredase geschiedenis van The Tielman Brothers en andere pioniers van de Indorock.

Indische winter is een samenwerking met de documentaire Klanken van Oorsprong van Hetty Naaijkens-Retel Helmrich en kwam tot stand dankzij de inzet en het enthousiasme van de lokale partners Chassé Cinema, Stichting Arjati/Indisch Museum, Mezz, Nieuwe Veste, Stadsarchief Breda, Huize Raffy en Gemeente Breda.

Indische iconen in de Nederlandse popmuziek is een aanvulling op de documentaire Klanken van Oorsprong die inmiddels meer dan 24.000 bioscoopbezoekers heeft getrokken. De tentoonstelling werd vorig jaar geproduceerd door Stichting Tong Tong met financiële steun van Brabant C, Fonds 21, het ministerie van VWS, VSBfonds en vfonds.

The Next generation Tielman Brothers tijdens Cultuurnacht Breda

Illustratie: Cyprian Koscielniak
Foto door Marian Schutte: The Tielman Brothers next generation tijdens panelgesprek bij programma Indische winter

Tijdens de Cultuurnacht Breda 2019 speelt The next generation Tielman Brothers in Stedelijk Museum Breda. Met akoestische sets in verschillende Indische muziekstijlen zorgt deze band voor een passende afsluiting van het festival Indische winter. De Cultuurnacht Breda 2019 op zaterdag 26 januari biedt een verrassend programma voor jong en oud met meer dan 75 deelnemers op 45 verschillende locaties. Zie voor meer informatie: www.cultuurnachtbreda.nl.
Koop nu een passe-partout bij het museum en swing nog één keer mee op de Indische tunes.

Over NEXT
NEXT is de projectruimte van Stedelijk Museum Breda. In NEXT organiseert het museum projecten en activiteiten in samenwerking met partijen uit de stad. Daarnaast zijn er tentoonstellingen, workshops, lezingen en educatieve programma’s voor scholen, groepen en bezoekers. NEXT is gratis toegankelijk en heeft dezelfde openingstijden als het museum.

Stedelijk Museum Breda: het jongste stadsmuseum van Nederland
Het museum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken. Naast een overzicht van de eigen collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen waarin kunstenaars, actuele thema’s of historische onderwerpen centraal staan. Ook besteedt het museum aandacht aan digitale cultuur. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Mediacontact: voor meer informatie en beeldmateriaal kun je contact opnemen met Stedelijk Museum Breda, e-mail: pers@stedelijkmuseumbreda.nl  / telefoon +31 (0)76 529 99 07.