Vandaag open vanaf 11:00

Indische winter trekt meer dan 5.000 bezoekers

Cultureel festival Indische winter (1 dec 2018 t/m 13 januari 2019) bood een gevarieerd programma met exposities, live muziekoptredens, film, paneldiscussies en workshops op verschillende culturele locaties in Breda. Het programma trok meer dan 5.000 bezoekers. Tot de vele hoogtepunten behoorden het eerste optreden in Mezz van de legendarische band The Rockin’ Teens. De ruime aandacht van regionale en landelijke pers bewees dat de Indisch-Nederlandse en Molukse muziek nog steeds springlevend is.

In het festival stond de tentoonstelling Indische iconen in de Nederlandse popmuziek in projectruimte NEXT van Stedelijk Museum Breda centraal. Voor Indische winter  werd de presentatie uitgebreid met de Bredase geschiedenis van The Tielman Brothers en andere pioniers van de Indorock.

Indische winter is een samenwerking met de documentaire Klanken van Oorsprong van Hetty Naaijkens - Retel Helmrich en kwam tot stand dankzij de inzet en het enthousiasme van de lokale partners Chassé Cinema, Stichting Arjati/Indisch Museum, Mezz, Nieuwe Veste, Stadsarchief Breda, Huize Raffy en Gemeente Breda.

Indische iconen in de Nederlandse popmuziek is een aanvulling op de documentaire Klanken van Oorsprong die inmiddels meer dan 24.000 bioscoopbezoekers heeft getrokken. De tentoonstelling werd vorig jaar geproduceerd door Stichting Tong Tong met financiële steun van Brabant C, Fonds 21, het ministerie van VWS, VSBfonds en vfonds.

The Next generation Tielman Brothers tijdens Cultuurnacht Breda

Illustratie: Cyprian Koscielniak
Foto door Marian Schutte: The Tielman Brothers next generation tijdens panelgesprek programma Indische winter.

Tijdens de Cultuurnacht Breda 2019 speelt The next generation Tielman Brothers in Stedelijk Museum Breda. Met akoestische sets in verschillende Indische muziekstijlen zorgt deze band voor een passende afsluiting van het festival Indische winter. De Cultuurnacht Breda 2019 op zaterdag 26 januari biedt een verrassend programma voor jong en oud met meer dan 75 deelnemers op 45 verschillende locaties. Zie voor meer informatie: www.cultuurnachtbreda.nl. Koop nu een passe-partout bij het museum en swing nog één keer mee op de Indische tunes.