Gesloten, morgen weer open vanaf 11:00

Kunstkameraden: Een waanzinnige wereld

16 november 2019 t/m 5 januari 2020

Opening: 15 november, 15.00 uur

Stedelijk Museum Breda presenteert Kunstkameraden, de groepstentoonstelling met kinderen van de Bredase basisschool De Fontein en van Eerste Opvang Anderstaligen samen met Bredase beeldend kunstenaars.

In duo’s gingen 14 leerlingen van De Fontein (Eerste Opvang Anderstaligen) aan de slag samen met Bredase kunstenaars om een kunstwerk te maken. In de ateliers konden de kinderen uiten wat er in hen leeft. De kunstwerken zijn het resultaat hiervan en zijn vanaf 16 november te zien in projectruimte NEXT in Stedelijk Museum Breda. De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

Opening Kunstkameraden
Op vrijdag 15 november wordt de tentoonstelling officieel geopend door Wethouder Marianne de Bie om 15.00 uur in NEXT.

Meer informatie:
Kunstkameraden: Een waanzinnige wereld

Kunstkameraden
is een project van De Cultuurkantine, een stichting die zich inzet voor empowerment van jongeren die zich in een achterstandspositie bevinden.

Afbeelding: Lian Waas, Guusje Beeftink en Michiel van der Zanden. Ontwerp: YURR Studio

Stedelijk Museum Breda: het jongste stadsmuseum van Nederland
Stedelijk Museum Breda is het jongste stadsmuseum van Nederland. Het museum is het ideale vertrekpunt voor iedereen die de kunst en geschiedenis van Breda en omgeving wil ontdekken. Naast een overzicht van zijn rijke collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen. Projectruimte NEXT is bestemd voor samenwerking met partners uit de stad. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.

Over NEXT
NEXT is de projectruimte van Stedelijk Museum Breda. In NEXT organiseert het museum projecten en activiteiten in het kader van het participatieprogramma. Daarnaast zijn er tentoonstellingen, workshops, lezingen en educatieve programma’s voor scholen, groepen en bezoekers. NEXT is vrij toegankelijk en heeft dezelfde openingstijden als het museum.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie, interviews en beeldmateriaal kun je contact opnemen met Stedelijk Museum Breda, e-mail: pers@stedelijkmuseumbreda.nl of telefonisch: 076 529 9907.