Nu geopend tot 17:00
Pers

NEXT - Wij, de kunstenaars van Breda! (deel II)

Wij, de kunstenaars van Breda! (deel II)
1 t/m 23 september 2018

Na de succesvolle eerste editie is een keuze uit het werk van tien beeldend kunstenaars die werken in een breed scala aan media, waaronder schilderen, tekenen, fotografie, video, performance en installatie te zien.

Door Bredase kunstenaars een podium te bieden en de artistieke krachten te bundelen wil het museum de beeldende kunst in de stad beter zichtbaar maken. De tentoonstelling is te zien in NEXT, het auditorium en het entreegebied. De toegang is gratis.

Wij, de kunstenaars van Breda! (deel II) is georganiseerd in nauwe samenwerking met initiator, curator en beeldend kunstenaar Jordy Koevoets. Het creëren van een structureel platform voor collega-kunstenaars in Breda vindt hij van groot belang.

Deelnemende kunstenaars

Peter Bouwmans
John van Gils
Noortje Haegens
Corrie van Heijst
Samuel Hortulanus
Matthieu van Riel
Renée van Trier
Melissa van Venrooij
Michiel van der Zanden
Wiebke Zander

Meer informatie: Wij, de kunstenaars van Breda! (deel II)

Wij, de kunstenaars van Breda!
Deze tentoonstellingsreeks is onderdeel van een programmalijn waarmee Stedelijk Museum Breda beeldend kunstenaars uit Breda en kunstenaars die duidelijk gelieerd zijn aan de stad – bijvoorbeeld door hun opleiding of omdat ze in de stad hebben gewoond – structureel een podium wil bieden. Eerder dit jaar presenteerde Stedelijk Museum Breda Wij, de kunstenaars van Breda! (deel I).

Over NEXT
NEXT is de projectruimte van Stedelijk Museum Breda. In NEXT organiseert het museum projecten en activiteiten in het kader van het participatieprogramma. Daarnaast zijn er tentoonstellingen, workshops, lezingen en educatieve programma’s voor scholen, groepen en bezoekers. NEXT is vrij toegankelijk en heeft dezelfde openingstijden als het museum.

Stedelijk Museum Breda: het jongste stadsmuseum van Nederland
Het museum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken. Naast topstukken uit de vaste collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen waarin kunstenaars, actuele thema’s of historische onderwerpen centraal staan. Ook besteedt het museum aandacht aan digitale cultuur. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.

Noot voor de redactie: Voor meer informatie, interviews en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Stedelijk Museum Breda, Birgitte Birnie, e-mail: pers@stedelijkmuseumbreda.nl of birgitte@stedelijkmuseumbreda.nl, of telefonisch: 076 529 9907 / 06 815 225 60.