Vandaag open vanaf 11:00
Pers

NEXT - Wij, de kunstenaars van Breda (deel III)

NEXT - Wij,  de kunstenaars van Breda (deel III)

Wij, de kunstenaars van Breda (deel III)

9 maart t/m 14 april 2019

Stedelijk Museum Breda presenteert het derde deel van Wij, de kunstenaars van Breda! in de reeks tentoonstellingen met Bredase kunstenaars

Na twee succesvolle edities van Wij, de kunstenaars van Breda! volgt nu deel drie. Opnieuw presenteert Stedelijk Museum Breda werk van beeldend kunstenaars die werken en/of wonen in Breda. Voor de derde editie heeft initiator en gastcurator Jordy Koevoets kunstenares Sabine de Graaf (1993, Melissant) uitgenodigd.

Koevoets zag het werk van De Graaf voor het eerst in 2014 tijdens haar afstudeerexpositie op de Bredase kunstacademie AKV|St.Joost. Haar supergrote zelfgemaakte tijger, verdekt opgesteld achter een witgeschilderd muurtje, staat nog altijd op zijn netvlies gebrand. Wie studeert er nu af met een zelfgemaakte, uit de kluiten gewassen knip-en-plak tijger?

De absurde, humorvolle en soms ietwat onnavolgbare kunstwerken van Sabine de Graaf zijn geïnspireerd op speelgoedfiguren en internetafbeeldingen uit de vorige eeuw. Haar werk tovert al snel een glimlach op het gezicht van bezoekers. Maar het blijft niet bij een lach alleen.

In het derde deel van Wij, de kunstenaars van Breda! slaan Jordy Koevoets en Sabine de Graaf de handen ineen. Bestaand en nieuw werk van De Graaf vormen het uitgangspunt voor de totaalinstallatie in projectruimte NEXT.

Tijdens de tentoonstellingsperiode vinden er diverse aangekondigde en spontane activiteiten plaats. Zo is er op dinsdag 2 april een artist talk met Sabine de Graaf en een gastspreker. Het gesprek wordt geleid door Marjolein van de Ven, conservator Stedelijk Museum Breda. Op zaterdag 13 april is er een XXL-versie van een interview à la Zomergasten met De Graaf en Koevoets. Gedurende de tentoonstelling kan er naar hartenlust een obscure videogame worden gespeeld en worden er pizzalunches georganiseerd. Houd de website in de gaten voor de updates!

Wij, de kunstenaars van Breda! (deel III)
komt tot stand in nauwe samenwerking met initiator en gastcurator Jordy Koevoets. De tentoonstelling vindt plaats in projectruimte NEXT en is gratis toegankelijk tijdens de reguliere openingstijden van het museum. De feestelijke opening is op zaterdag 9 maart vanaf 14.00 uur.

Meer informatie: Wij, de kunstenaars van Breda! (deel III)
Sabine de Graaf: www.sabinedegraaf.nl

Afbeelding: Sabine de Graaf

Wij, de kunstenaars van Breda!

Deze tentoonstellingsreeks is onderdeel van een programmalijn waarmee Stedelijk Museum Breda beeldend kunstenaars uit Breda en kunstenaars die duidelijk gelieerd zijn aan de stad ­– bijvoorbeeld door hun opleiding of omdat ze in de stad hebben gewoond – structureel een podium wil bieden. Eerder presenteerde Stedelijk Museum Breda Wij, de kunstenaars van Breda (deel I)
Wij, de kunstenaars van Breda (deel II).

Stedelijk Museum Breda: het jongste stadsmuseum van Nederland
Stedelijk Museum Breda is het jongste stadsmuseum van Nederland. Het museum is het ideale vertrekpunt voor iedereen die de kunst en geschiedenis van Breda en omgeving wil ontdekken. Naast een overzicht van zijn rijke collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen. Projectruimte NEXT is bestemd voor samenwerking met partners uit de stad. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.

Over NEXT
NEXT is de projectruimte van Stedelijk Museum Breda. In NEXT organiseert het museum projecten en activiteiten in het kader van het participatieprogramma. Daarnaast zijn er tentoonstellingen, workshops, lezingen en educatieve programma’s voor scholen, groepen en bezoekers. NEXT is vrij toegankelijk en heeft dezelfde openingstijden als het museum.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie, interviews en beeldmateriaal kun je contact opnemen met Stedelijk Museum Breda, e-mail:  pers@stedelijkmuseumbreda.nl / of telefonisch: 076 529 9907 / 06 815 225 60.