Gesloten, morgen weer open vanaf 11:00

Open Dag in Stedelijk Museum Breda, 24 november 2019

Open dag in Stedelijk Museum Breda
Zondag 24 november 2019, 11.00-17.00 uur

Stedelijk Museum Breda organiseert voor de tweede keer dit jaar een Open Dag! Op zondag 24 november zijn alle tentoonstellingen voor iedereen gratis te bezoeken en zijn er tal van extra activiteiten.

De heks van Dongen
In deze tentoonstelling wandelen sprookjesfiguren door de zalen en geeft waardin Antonia Muskens rondleidingen. Zij ontving in de 19e eeuw kunstschilders als August Allebé, Jozef Israëls en Max Liebermann in haar herberg in het Brabantse dorpje Dongen - een van de vroegste kunstenaarsdorpen van Nederland. Ook kunnen bezoekers hun portret laten tekenen in de tentoonstellingszaal.

Kunstkameraden: Een waanzinnige wereld
In projectruimte NEXT zijn de kleurrijke en diverse werken in de tentoonstelling Kunstkameraden te zien. Voor deze tentoonstelling zijn anderstalige kinderen gekoppeld aan een professionele kunstenaar uit Breda. Samen gingen zij aan de slag om kunst te maken.

Kunstveiling
De Cultuurkantine verzorgt tussen 14.00 en 16.00 uur een kunstveiling in het auditorium. Ongeveer 40 werken zullen worden geveild onder leiding van veilingmeester Fritz van Seydlitz Kurzbach.

De Collectie - 450 jaar kunst en geschiedenis
In deze tentoonstelling vertellen topstukken samen het verhaal van Breda. Bezoekers worden rondgeleid door leerlingen uit het basisonderwijs.

Kom 24 november kijken, luisteren en meemaken wat het museum te bieden heeft! Ontdek meer over de kunst en geschiedenis van Breda, en geniet van de ambiance in alle zalen en ruimtes van het museum en de extra activiteiten.

Meer informatie:
Open dag zondag 24 november
De heks van Dongen Een kunstenaarsdorp in de 19e eeuw
Dongen Revisited Een actuele terugblik
Kunstkameraden: Een waanzinnige wereld
De Collectie – 450 jaar kunst en geschiedenis

Illustratie: Tosca van der Weerden. Ontwerp: YURR Studio

Stedelijk Museum Breda
Stedelijk Museum Breda is het jongste stadsmuseum van Nederland. Het museum is het ideale vertrekpunt voor iedereen die de kunst en geschiedenis van Breda en omgeving wil ontdekken. Naast een overzicht van zijn rijke collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen. Projectruimte NEXT is bestemd voor samenwerking met partners uit de stad. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Stedelijk Museum Breda, e-mail: pers@stedelijkmuseumbreda.nl, telefoon: 076 529 9907.