Nu geopend tot 17:00

De wereld van generatie 2000

12 juni t/m 14 juli 2019
Opening dinsdag 11 juni, 16.00 – 18.30

Stedelijk Museum Breda presenteert Past-Present-Future, de tentoonstelling met en door middelbare scholieren in Breda. Met deze jaarlijkse tentoonstelling geeft het museum een podium aan een nieuwe generatie.

Tien leerlingen zijn uitgenodigd om als junior curator een tentoonstelling samen te stellen. Onder begeleiding van medewerkers van Stedelijk Museum Breda selecteerden de junior curatoren in de aanloop naar de tentoonstelling werk van medeleerlingen. Ook hebben zij voor tentoonstellingsconcept, de zaalteksten en het opbouwen van de tentoonstelling gezorgd. Zo ervaren leerlingen wat er komt kijken bij het maken van een tentoonstelling.

De wereld van generatie 2000
In de tentoonstelling richten de curatoren en deelnemers zich op een aantal actuele thema’s. Van wereldoorlogen tot zelfreflectie tot vervuiling: in Past-Present-Future brengen zij in beeld hoe onze geschiedenis het heden beïnvloedt, en hoe er gekeken wordt naar de toekomst.

Graag nodigen we je uit aanwezig te zijn bij de opening van Past-Present-Future.
Datum: dinsdag 11 juni 2019
Tijd: van 16.00 - 18.30 uur
Locatie: NEXT, Stedelijk Museum Breda

15.30  Mogelijkheid tot interviews met de junior curatoren door pers

16:00  Ontvangst voor publiek

16.30  Inleiding op de tentoonstelling - Josje Leen, projectleider, Stedelijk Museum Breda

16.35  Het maakproces en het thema van de tentoonstelling - Megan Sminia en Alexia West, junior curatoren

16:40  Officiële opening door Marianne de Bie, wethouder Cultuur

16.50  Bekijken van de tentoonstelling Past-Present-Future

18:30  Einde

Voor aanmeldingen en interviews kun je contact opnemen met Birgitte Birnie,
e-mail: pers@stedelijkmuseumbreda.nl / birgitte@stedelijkmuseumbreda.nl,
telefoon: 06 815 22560.

VO expo 2019: Past-Present-Future
Stedelijk Museum Breda organiseert ieder jaar een tentoonstelling met junior curatoren van middelbare scholen in Breda. Dit jaar werken we samen met De Nassau, Markenhage College, Mencia de Mendoza Lyceum, Newmancollege, Onze Lieve Vrouwelyceum, Scala en Stedelijk Gymnasium Breda.

Junior curatoren: Yasmin Janssen, Sigrid Heus, Renske de Jong, Madelon Verheijen, Emma Thoensen, Roos Hulshof, Robin van Leijsen, Dide Schuit, Megan Sminia en Alexia West.

Deelnemers: Patrick Abma, Raydianne Angila, Meike van der Brugge, Adinda Dimjati, Luca van Dongen, Elodie Elshout, Jo-Anne van Gils, Hendrik Heerdink, Fee Huijbregts, Storm Jansen, Renske de Jong, Charlotte Koopman, Aurora McLean, Robin van Leijsen, Aya Nshewati, Noa Peeters, Yannick Rosheuvel, Charlotte Schoenmakers, Femke Sigtermans, Luna Stevens, Evy Stuer, Robine Takx, Nynke Veenstra en Lucas Woerdeman.

Meer informatie: Past-Present-Future

Afbeelding: Robin van Leijsen, Hide & Seek, 2019

Stedelijk Museum Breda: het jongste stadsmuseum van Nederland

Stedelijk Museum Breda is het jongste stadsmuseum van Nederland. Het museum is het ideale vertrekpunt voor iedereen die de kunst en geschiedenis van Breda en omgeving wil ontdekken. Naast een overzicht van zijn rijke collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen. Projectruimte NEXT is bestemd voor samenwerking met partners uit de stad. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.

Over NEXT
NEXT is de projectruimte van Stedelijk Museum Breda. In NEXT organiseert het museum projecten en activiteiten in het kader van het participatieprogramma. Daarnaast zijn er tentoonstellingen, workshops, lezingen en educatieve programma’s voor scholen, groepen en bezoekers. NEXT is vrij toegankelijk en heeft dezelfde openingstijden als het museum.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie, interviews en beeldmateriaal kun je contact opnemen met Stedelijk Museum Breda, e-mail: pers@stedelijkmuseumbreda.nl of telefonisch: 076 529 9907 / 06 815 225 60.