Vandaag open vanaf 11:00

Per 1 juni museumbezoek mogelijk

Musea mogen per 1 juni weer open

- update 6 mei 2020 -

Goed nieuws vanavond voor musea tijdens de persconferentie: als iedereen zich verstandig blijft gedragen en zich aan de gedragsregels blijft houden, worden de coronamaatregelen geleidelijk afgebouwd. Culturele instellingen, waaronder musea, mogen naar verwachting per 1 juni hun deuren openen. Minister-president Rutte: "Musea mogen per 1 juni ook weer open mits bezoekers vooraf kaartjes kopen, zodat musea kunnen sturen op anderhalve meter afstand."

Wij zijn achter de schermen al druk bezig om alles in te richten voor een veilig museumbezoek. Zo zullen we twee verschillende routes maken door het museum die je kunt volgen, plaatsen we diverse desinfectiezuilen in het pand en gaan we met een pasjessysteem werken om het aantal bezoekers en medewerkers goed te kunnen bijhouden. Wordt vervolgd!