Vandaag open vanaf 10:00

Point of View  - De wereld van generatie 2000

13 juni t/m 1 juli 2018
Opening dinsdag 12 juni 2018 van 16:00 – 18:30

Stedelijk Museum Breda presenteert Point of View, een tentoonstelling met en door middelbare scholieren in Breda. Met de tentoonstelling wil het museum een podium geven aan een nieuwe generatie.

13 leerlingen werden uitgenodigd om als junior curator een tentoonstelling samen te stellen en vorm te geven. Onder begeleiding van medewerkers van Stedelijk Museum Breda selecteerden de junior curatoren werk van medeleerlingen. Ook zorgden ze voor een tentoonstellingsconcept, zaalteksten en het opbouwen van de tentoonstelling. Zo ervaren leerlingen wat er allemaal komt kijken bij het maken van een tentoonstelling.

De wereld van generatie 2000
Met Point of View willen de curatoren en deelnemers laten zien wat hen beweegt. Daarmee bieden ze de kijker nieuwe perspectieven op de wereld. Uit de keuze van werken spreekt een duidelijke oproep tot zelfreflectie: wat is jouw point of view?

Stedelijk Museum Breda organiseert ieder jaar een expositie met junior curatoren van middelbare scholen in Breda. Dit jaar zijn dit Markenhage, het Mencia de Mendoza Lyceum, Stedelijk Gymnasium Breda, het Onze Lieve Vrouwelyceum, het Newmancollege, De Nassau en Scala.

Junior curatoren: Elodie Elshout, Tessel Haagen, Jisse Hogeweg, Sofie de Jong,  Anne Knoop, Nina Knuit, Bran Makkinga, Sanne Marteijn, Elena Moll, Rani Overduin, Marieke van der Plas, Evy van Seters en Megan Sminia.

Deelnemers:  Jesse de Graaf, Pien Herber, Sarah Saleh, Fien van Gool, Sofie de Jong, Eelco Wang, Rosa Floris, Marnix Meeuwis, Oscar Vos, Anneliek Bastiaanssen, Niels Weijtens, Sofia Freye Viveros, Ewa Bednarek, Enola Verhagen, Silke Vonk, Sterre van Dijk, Casper de Haas, Maxime Sanders, Kendra Koopmans, Esmée Martens en Thirza de Koning.

Graag nodigen we u uit aanwezig te zijn bij de opening van Point of View.

Datum: dinsdag 12 juni 2018.
Tijd: van 16:00 - 18:30
Locatie: NEXT, Stedelijk Museum Breda

15.30   Mogelijkheid tot interviews met de junior curatoren door pers

16:00  Ontvangst voor publiek

16.30   Inleiding op de tentoonstelling - Josje Leen, projectleider Point of View, Stedelijk Museum Breda

16.35   Het maakproces en het thema van de tentoonstelling - Elodie Elshout en Anne Knoop, junior curatoren

16:45   Officiële opening door Marianne de Bie, wethouder Cultuur

17.00   Bekijken van de tentoonstelling Point of View

18:30   Einde

Voor aanmeldingen en interviews kunt u contact opnemen met Birgitte Birnie,
pers@stedelijkmuseumbreda.nl of telefonisch: 06 815 22560.

Afbeelding: Thirza de Koning, Gemak, 2018 (detail)

Over NEXT
NEXT is de projectruimte van Stedelijk Museum Breda. In NEXT organiseert het museum projecten en activiteiten in het kader van het participatieprogramma I.S.M. Breda. Daarnaast zijn er exposities, workshops, lezingen en educatieve programma’s voor scholen, groepen en bezoekers. NEXT is vrij toegankelijk en heeft dezelfde openingstijden als het museum.

Over het museum
Stedelijk Museum Breda is het museum voor erfgoed en geschiedenis van Breda en de omliggende regio. Daarnaast verzamelt en presenteert het museum beeldende kunst met het accent op digitale cultuur.