Vandaag open vanaf 11:00

Vrijkaarten voor zorgmedewerkers

Het museum is weer geopend! Gisteren, op Pinkstermaandag, ontvingen we onze eerste bezoekers. Olof Suttorp, bestuursvoorzitter van het Amphia Ziekenhuis, verzorgde de officiële heropening. Hij bekeek samen met de betrokken kunstenaars en partners de nieuwe tentoonstellingen Martin en Inge Riebeek x De Collectie en Ziek & Gezond in Collectielab.

Ziek & Gezond in Collectielab
In de Collectie Breda zitten veel verhalen verborgen over ziekte en gezondheid. Corona is niet de eerste besmettelijke ziekte die de samenleving treft. Met de archivarissen, archeologen en conservatoren van de stad zoeken we een jaar lang naar bijzondere objecten en documenten. Ook het Amphia Ziekenhuis doet mee.

Olof Suttorp: "We kregen nogal eens te horen dat het Amphia Ziekenhuis een 'bolwerk van introvertie' zou zijn, maar dat is als publieke instelling voor stad en omlopen niet fijn om te horen. Juist met een connectie met de stad en het stadsmuseum wilden we daar iets aan doen en zijn we activiteiten gaan ontwikkelen."

2500 vrijkaarten voor zorgpersoneel
Het museum verspreidt de komende weken 2500 vrijkaarten voor twee personen onder het personeel van zorginstellingen, verpleeghuizen en het Amphia Ziekenhuis. Als bescheiden blijk van onze waardering voor hun enorme inzet in deze crisistijd.

Olof Suttorp: "Ik ben blij dat op dit moment de gezondheidszorg weer de publieke aandacht krijgt, die het in mijn ogen de afgelopen 15 jaar niet heeft gehad. Ik hoop dat we als maatschappij weer zien wat de zorg kan betekenen, want ze verdient meer credits. Deze tentoonstelling komt wat dat betreft op een prachtig moment."

De vrijkaarten worden aangeboden aan werkgevers in de zorgsector in Breda, die ze op hun beurt verspreiden onder hun werknemers.