Vandaag open vanaf 11:00

We gaan weer open!

Na twee weken gaat het museum weer open! Vanaf morgen heb je nog tien dagen om Power to the Models te zien. En we maakten twee nieuwe tentoonstellingen waarover we je hieronder informeren. Je bent dus weer van harte welkom, maar vergeet niet om vooraf je ticket te reserveren.

Laatste kans: Power to the Models

Vanwege de sluiting heb je nog maar tien dagen om Power to the Models – Curated by Jan Hoek te bekijken. Power to the Models kreeg bijzonder veel positieve aandacht in de media. De Telegraaf noemde de tentoonstelling “onbetwist de spannendste bijdrage aan BredaPhoto”. Curator en kunstenaar Jan Hoek draait de machtsverhoudingen tussen fotograaf en model radicaal om. De modellen bepalen zelf het beeld en vertellen persoonlijke verhalen over de kracht van dromen en idealen. Met:

Baqteria, Bruin Parry, Chiara Bardelli Nonino, Dick de Koning, Hatti Rees, Ismail Ilgun, Jyoti Weststrate, Lotte van Eijk, Mohan Verstegen, Sylvana Simons en DJ Tiësto.

Power to the Models – Curated by Jan Hoek is een co-productie van Stedelijk Museum Breda en BredaPhoto.

Nieuw: Ziek & Gezond in CollectieLab - deel twee

Krijg de pestpokken, teringtyfus en de kolere! We schelden vaak met ziektes, maar realiseren we ons wat dat betekent? Waarschijnlijk niet, we bedoelen die verwensingen niet letterlijk. Ze komen voort uit een tijd dat mensen doodsbang waren om die ziektes te krijgen. Veel mensen dachten bijvoorbeeld dat God ze op die manier strafte voor hun zonden.  Maar we merken dagelijks dat besmettelijke ziektes nog niet tot het verleden behoren. Schelden we elkaar binnenkort ook uit met ‘krijg de corona’?   Het belang van een goed zorgsysteem is het afgelopen jaar weer duidelijk geworden. In deze tentoonstelling vertellen objecten, films en foto’s de geschiedenis van de ziekenzorg in Breda. Wist je bijvoorbeeld dat op de plek van ons museum ooit een van de eerste ziekenhuizen heeft gestaan?

Ziek & Gezond in CollectieLab is samengesteld door Stedelijk Museum Breda, Stadsarchief Breda, Team Erfgoed Breda en Amphia.

Nieuw: (Un)locked in NEXT

Wat betekende de eerste lockdown in het voorjaar voor Bredase kunstenaars? Op welke manier verbeeldden ze hun ervaringen tijdens deze periode? In een tentoonstelling in projectruimte NEXT proberen we deze vragen te beantwoorden.

De deelnemende kunstenaars documenteerden gebeurtenissen in de samenleving of legden hun persoonlijke omstandigheden vast. Gedwongen door de beperkingen zochten ze nieuwe naar manieren om werk te maken: in hun directe omgeving, in de natuur of met alternatieve media. Het internet werd voor velen dé plek om hun kunst met anderen te delen.

(Un)Locked laat ook zien welke rol kunst in een crisis kan spelen: om te delen, te verbinden en troost in te vinden.

Met werk van:
Noortje Haegens, Iris Bouwmeester, Josine Vissers, Lise Sore, Suzanne Jongmans, Bodil Havermans, Jacqueline Baselier, Pim Steinmann, Ageeth Boermans en Wouter van der Giessen