Vandaag open vanaf 11:00

We zoeken jou!

Wil jij in het museum hangen? Dan zoeken we jou!

Een fototentoonstelling waarbij niet de fotografen maar diegenen op de foto de baas zijn. Dat is het concept dat fotograaf en curator Jan Hoek gaat uitwerken in de tentoonstelling Power to the Models - die we samen met Breda Photo presenteren vanaf 9 september in het museum.

Een legerman die ook vrouwenkleren draagt, een fotomodel dat vecht voor de acceptatie van dikke lijven, politicus Sylvana Simons, superster dj Tiësto die zijn verhaal laat zien, een boer die een eerlijker beeld van zijn branche wil zien. Al deze mensen en nog veel meer gaan samen het museum vullen. En wie weet kom jij daar tussen te hangen met je eigen plan.

Open Call
In deze tentoonstelling is er namelijk nog ruimte voor één kandidaat. Iedereen kan zich daarvoor aanmelden: jong, oud, man, vrouw en alles daartussen, boer, moslim, sekswerker, huisvrouw, activist, kind, gehandicapt, pater, hangjongere.

Zolang jij maar een plan hebt hoe jij in beeld gebracht wil worden en de ambitie hebt om dit plan uit te gaan voeren. Het is de ideale kans om de wereld te laten zien wie jij bent en te strijden tegen vooroordelen en stereotypes.

Stuur voor 1 juli een e-mail met jouw idee en een foto naar info@janhoek.net.

Open Call: hang jij straks in het museum?

Voorwaarden:

• Je moet tijd hebben om jouw plan met behulp van een kunstenaar of fotograaf uit te voeren en af te hebben vóór 1 augustus.
  • Als je onder de 18 jaar bent hebben we toestemming van je ouders nodig.
  • Jij krijgt het eigendom over het beeld dat je in samenwerking met de kunstenaar en of fotograaf gemaakt hebt, wel heeft Breda Photo / Stedelijk Museum Breda het recht deze beelden te tonen, in de pers te gebruiken en te reproduceren in het belang van deze expo.
  • Met jouw plan moet je ongeveer een vierde museumzaal van 200 m2 (dus voor jou zo’n 50 m2) kunnen vullen.
  • We hebben een budget voor jou om dit plan te realiseren. Daar moet je een contract voor tekenen en vervolgens ben je ook verplicht om je plan uit voeren en tot een goed einde te brengen. Hierbij kunnen wij ondersteuning bieden.

foto bovenin: Ghost Rider – slumphotography