Gesloten, morgen weer open vanaf 11:00

Bezoek Breda

Lighthouse door kunstenaar Aldo Rossi in Valkenbergpark Breda


Stedelijk Museum Breda is een uitstekend startpunt om de stad te verkennen. Bezoek de wisselende tentoonstellingen, de vaste presentatie De Collectie waarin je de ontwikkeling van Breda kunt volgen van de Middeleeuwen tot vandaag, en projectruimte NEXT. 

Als je met de trein komt, begint je bezoek bij Station Breda. Dit indrukwekkende complex van architect Koen van Velsen heeft de prijs gewonnen voor Beste Gebouw van Nederland 2017. Aan de noordkant van het station vind je in de grote, lichtblauwe vitrines in de hal een verrassende keuze uit onze collectie.

Door het groene stadspark Valkenberg, een voormalige kasteeltuin, loop je binnen enkele minuten naar ons museum in een rijksmonument met een voorgevel uit 1643. Onderweg zie je de vuurtoren van Aldo Rossi en het vrolijke theepaviljoen van John Körmeling.

Vanuit het museum loop je zo de eeuwenoude binnenstad in. Rond het museum is een bruisende wijk vol bijzondere winkels, cafés en restaurants ontstaan.

Breda heeft de prijs voor de Beste Binnenstad van Nederland 2017 gekregen. Het is niet moeilijk om te ervaren waarom. Verken de oude verdedigingswerken, lopend of met een bootje. Beklim de toren van de Grote Kerk die al eeuwen het silhouet van de stad bepaalt. Of bezoek het Begijnhof, dat al meer dan 750 jaar bestaat. Ook de expositieruimte van Club Solo ligt op loopafstand van Stedelijk Museum Breda, net als het Chassé Theater. En natuurlijk is er een uitgebreid aanbod van grote en kleine winkels.

Breda heeft een drukke festivalagenda. Denk aan BredaPhoto of het oudste jazzfestival in zijn soort: Breda Jazz Festival. En Graphic Matters, voorheen het Graphic Design Festival.

Voor een compleet overzicht, bezoek de website van VVV Breda.