Gesloten, morgen weer open vanaf 11:00

Freshheads neemt Red Dot Award prijs in ontvangst voor onze website

Beeldend kunstenaar Sef Peeters overleden

Stedelijk Museum Breda is diep bedroefd dat Sef Peeters, een belangrijke Bredase kunstenaar ons is ontvallen. Sef Peeters is op 6 augustus 2019 overleden in Breda.

Grote belangstelling feestelijke opening van Raketstart - Nieuwe beeldende kunst uit Breda

Op zaterdag 22 juni werd de tentoonstelling 'Raketstart - Nieuwe beeldende kunst uit Breda' geopend!

Geslaagde opening Past-Present-Future in NEXT

Dinsdag 11 juni werd de tentoonstelling Past-Present-Future - De wereld van generatie 2000 geopend.

The Garden of Spirited Minds (0-12 maanden) | BRIK Festival

5 juni start de vijfde editie van BRIK Festival (voorheen Stiltefestival). Dit jaar is Stedelijk Museum Breda één van de festivallocaties. In het museum is The Garden of Spirited Minds te zien, een kunstwerk voor baby’s (0-12 maanden).

'De droom van de Androïde' in première in Breda

Op donderdagavond 23 mei gaat de documentaire 'De droom van de Androïde' in première in Breda.

Grote belangstelling opening Teun Hocks

Zaterdag 16 februari werd de eerste oeuvre-tentoonstelling 'Van vroeg tot laat - De voorstellingen van Teun Hocks' geopend

Exclusieve rondleiding voor de Vrienden van het museum

Enthousiaste reacties ‘De Collectie, 450 jaar kunst en geschiedenis’ en andere tentoonstellingen

Museum druk bezocht tijdens Cultuurnacht

Afgelopen zaterdag bezochten 2000 mensen het museum tijdens Cultuurnacht Breda

Indische winter trekt meer dan 5.000 bezoekers

Cultureel festival Indische winter (1 dec 2018 t/m 13 januari 2019) bood een gevarieerd programma met exposities, live muziekoptredens, film, paneldiscussies en workshops op verschillende culturele locaties in Breda.

Oelaat? Oelater!

In samenwerking met Stadsarchief Breda vroegen we studenten van AKV|St.Joost aan het begin van de Maand van de Geschiedenis op zoek te gaan naar hedendaags idealisme.

Bingo Battle in Stedelijk Museum Breda

Christina Curry strijdt tegen de tijd

Succesvolle samenwerking Vereniging Markendal

Tentoonstelling trekt in korte tijd 2000 bezoekers.

'Artificial Impressions' in Kunstuur

In Kunstuur van zondag 16 september bezoekt presentator Lucas De Man BredaPhoto Festival. Hij spreekt o.a. met Jeroen Bocken die zijn werk exposeert in Stedelijk Museum Breda.

Voorbeschouwing 'Quarantaine' in Trouw

"Kunstenaar Robin Uleman legde vast wat ziekte met twee geliefden doet."

'Koninginnedag 1981 Breda' op VPRO Radio 1

Radiodocumentaire over die ene dag in 1981 waarop Breda veranderde in een politiestaat. Gedurende de maand oktober besteedt het museum uitgebreid aandacht aan dit onderwerp in het kader van de maand van de geschiedenis.

Publicatie Uleman te koop vanaf 1 september

De publicatie, uitgegeven door Stedelijk Museum Breda, bevat beelden van het werk en een beschouwing door Dingeman Kuilman. De tentoonstelling start op 1 september 2018.

Antony Cairns: nu in Tate, straks bij ons

De Britse fotograaf Antony Cairns is een ambachtsman die niet bang is om te experimenteren. Hij maakt futuristische foto’s van steden. Inspiratie vindt hij bij schrijvers als H.P. Lovecraft, J.G. Ballard en William Gibson.

Freshheads neemt in Oslo prijs in ontvangst voor onze website