Vandaag open vanaf 10:00

Pers

Persbezoeken

Journalisten van de schrijvende pers, radio, televisie en (pers)fotografen zijn welkom in
Stedelijk Museum Breda. Meld persbezoek van te voren aan via pers@stedelijkmuseumbreda.nl om passende informatie en de juiste begeleiding te krijgen.

Persberichten en beeldmateriaal 

Bekijk op deze pagina persberichten en download het beeldmateriaal, behorend bij het afzonderlijk persbericht. Uw aanvraag voor het downloaden van het beeldmateriaal gaat
via een e-mail naar pers@stedelijkmuseumbreda.nl. Na een positieve beoordeling ontvangt u het wachtwoord voor het downloaden van het beeldmateriaal.

Let op: aan het publiceren van de foto's van het museum en zijn tentoonstellingen of
kunstwerken zijn voorwaarden verbonden. Deze zijn hier te downloaden.

Artist Talks in Stedelijk Museum Breda

Jeroen Bocken, Robin Uleman en Joris Verleg gaan op zondag 9 december in gesprek in het museum en geven inzicht in hun werk.

Indische winter in Breda

Cultureel festival over Indische iconen in de Nederlandse popmuziek. Met een gevarieerd programma met tentoonstellingen, live muziekoptredens, lezingen, gesprekken en workshops op verschillende culturele locaties in Breda.

Toekomstdromen van nieuwe Brabanders

In samenwerking met Stichting Talitha Arise

1m2 Podium - Van begin tot eind II

Performance, poëzie en muziek in het museum

CollectieLab: De verdwenen kathedraal van Cuypers

Stedelijk Museum Breda presenteert het verhaal van de verdwenen Barbarakathedraal van Pierre Cuypers, met foto’s, schilderijen, beelden, textiel, zilver en persoonlijke getuigenissen.

Stedelijk Museum Breda en BredaPhoto presenteren Artificial Impressions

De toekomst van het fotografisch beeld met kunstenaars uit Antwerpen, Breda, Düsseldorf, Helsinki, Londen, Parijs en Tokio

Robin Uleman - Quarantaine

Stedelijk Museum Breda presenteert eerste solotentoonstelling Robin Uleman met tekeningen, pastels, aquarellen en schilderijen. In een reeks portretten van zijn vriendin en van zichzelf onderzoekt hij de intieme binnenwereld van twee mensen.

NEXT - Wij, de kunstenaars van Breda! (deel II)

Stedelijk Museum Breda presenteert het tweede deel van Wij, de kunstenaars van Breda! in de reeks tentoonstellingen met Bredase kunstenaars.

Niet van gisteren

Niet van gisteren is een interactieve beeld- en geluidsinstallatie met persoonlijke en actuele verhalen van ouderen. Hun gesproken verhalen en bijbehorende animaties zijn zowel verrassend als herkenbaar, en laten ons anders kijken naar onszelf.

Peter Kantelberg – Dubbele beelden

Van 17 juni t/m 12 augustus 2018 presenteren de Van GoghGalerie en Stedelijk Museum Breda een overzicht van het werk van de Bredase kunstenaar/schilder Peter Kantelberg in de StadsGalerij aan de Oude Vest.

Stedelijk Museum Breda viert eerste verjaardag met gratis toegang & festiviteiten

Een jaar geleden ging Stedelijk Museum Breda open voor het publiek en dat mag gevierd worden. Op zondag 17 juni leggen we de rode loper uit voor inwoners en bezoekers van Breda.

Point of View - De wereld van generatie 2000

Stedelijk Museum Breda presenteert Point of View, een tentoonstelling met en door middelbare scholieren in Breda. Met de tentoonstelling wil het museum een podium geven aan een nieuwe generatie.

Van traditie tot indie - Brouwen in Breda

‘Van traditie tot indie – Brouwen in Breda’ toont de ontwikkeling van De Drie Hoefijzers – de traditionele brouwerij van Breda – naast drie onafhankelijke hedendaagse Bredase brouwerijen: Big Belly, Bliksem en Frontaal.

Game Rules - Anastasia Opara en Oskar Stålberg

Game Rules is een presentatie met werken van de jonge game developers en kunstenaars Anastasia Opara en Oskar Stålberg. Beiden maken gebruik van procedural content generation, een bekende methode in de game-industrie.

True Beauty - Op de grens van kunst en wetenschap: de herontdekking van Hubert Leyendeckers

De tentoonstelling True Beauty - Op de grens van kunst en wetenschap in Stedelijk Museum Breda, brengt de mooiste foto's, visualisaties en animaties van internationale toponderzoekers samen met kunstenaars die zich door de wetenschap laten inspireren.

True Beauty - Op de grens van kunst en wetenschap

3 maart t/m 19 augustus 2018 True Beauty brengt nieuwe foto’s, visualisaties en animaties van internationale toponderzoekers samen met werk van kunstenaars die zich door de wetenschap laten inspireren.

Nieuw museum opent in Breda

BREDA - Op zaterdag 17 juni opent een nieuw museum in Breda: Stedelijk Museum Breda. In een half jaar tijd is een modern, ruim stadsmuseum opgezet waar de wisselwerking tussen erfgoed, beeldende kunst en beeldcultuur centraal staat.

Persbriefing 9 juni

Vanaf zaterdag 17 juni is Stedelijk Museum Breda geopend voor publiek. Op vrijdag 9 juni willen we ons aan u presenteren.

Doe mee met Breda kleurt

Stedelijk Museum Breda blaast een oude traditie nieuw leven in. Jong en oud worden opgeroepen om een bijzondere prent over de Vrede van Breda op hun eigen manier in te kleuren.

Stedelijk Museum Breda opent 16 juni

Er is nu een nieuwe, definitieve openingsdatum: vrijdag 16 juni. Vanaf zaterdag 17 juni zijn bezoekers van harte welkom.

Stedelijk Museum Breda lanceert educatief programma

Als onderdeel van het openingsprogramma Stedelijk Museum Breda komt er een speciaal educatief programma over een bijzondere gebeurtenis in de Nederlandse geschiedenis