Vandaag open vanaf 10:00
De collectie onder de loep

CollectieLab

t/m

De collectie onder de loep

De omvangrijke collecties van Breda zijn bij het publiek en deskundigen vrijwel onbekend. Daardoor kom je voor grote en kleine verrassingen te staan. Welke verhalen zitten erachter? Waar komen de stukken vandaan? Wie maakten ze? Wie staan er op de schilderijen afgebeeld? 

Tegelijkertijd moeten de collecties goed verzorgd worden. Wat moet je doen om belangrijke stukken te behouden voor de toekomst? Hoe herstel je de schade door gebruik en slijtage? Wanneer is restauratie niet (meer) aan de orde? 

Opbouw tentoonstelling

In deze tentoonstelling zie je een selectie van schilderijen en voorwerpen met een geheim of een gebrek. We betrekken het publiek actief bij het ontrafelen van de geheimen. Van een aantal collectiestukken brengen we het onderzoek en de restauratie in beeld. Op een aantal dagen kun je de restauratoren ook in het museum aan het werk zien.

Tot en met mei zie je iedere vrijdag papierrestauratoren Maik Gerritsen en Yukina Uitenboogaart
aan het werk. Zij restaureren werken uit de deelcollectie Restauratie Grote Kerk 1905 van het Stadsarchief Breda. Tussen 14.00 en 15.00 uur kun je hen al je vragen stellen over het conserveren
van papier.

Plan uw bezoek

Praktische informatie

Doelgroep
van jong tot oud
Locatie
begane grond
Gemiddelde tijdsduur
30 minuten
Toegankelijk
rolstoelvriendelijk