Gesloten, morgen weer open vanaf 11:00
Project Binnenruimte

Project Binnenruimte

t/m

Project Binnenruimte

Project Binnenruimte is de titel van een reeks presentaties op de binnenplaats van het museum. Iedere editie vragen we één kunstenaar om site-specifiek werk te maken voor deze ruimte.

De binnenplaats, met zijn grijze tegels en groen begroeide achterwand, vormt het fysieke hart van het museum. In eerste instantie zie je de strakke buitenwanden van de museumzalen, als je je omdraait komt het historische Oudemannenhuis in beeld. Een uitgelezen plek voor kunstenaars om te reageren op de fysieke ruimte, de collectie of de betekenis van het museum.

Margot Zweers (1989, Den Haag) verzorgt de eerste editie uit deze nieuwe reeks. Zweers studeerde aan de AKV/St. Joost in Breda en Hochschule für bildende Künste in Hamburg. Ze gebruikt sculptuur als medium om ruimtelijke situaties en de manier waarop we deze waarnemen te onderzoeken.
 
In haar installatie voor Project Binnenruimte, getiteld Things seemed to be square, combineert Zweers vier ‘ruimtelijke tekeningen’, gebaseerd op de plattegrond van de binnenplaats, met afgietsels van stenen en uitvergrootte foto’s van met de hand geknede plasticine-objecten. Met deze drie soorten objecten creëert ze een theatrale choreografie die gedurende de tentoonstelling nog zal veranderen. De eerste editie werd mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Stedelijk Museum Breda.

Foto: René de Wit