Nu geopend tot 17:00
True Beauty

True Beauty

t/m

True Beauty - Op de grens van kunst en wetenschap 

Binnen de digitale beeldcultuur wordt het wetenschappelijk beeld steeds belangrijker. Nieuwe onderzoeksgebieden, ontdekkingen en technologieën resulteren in een onophoudelijke stroom van beelden. Behalve fascinerend zijn die vaak adembenemend mooi.

True Beauty brengt nieuwe foto’s, visualisaties en animaties van internationale toponderzoekers rond de thema’s mens, natuur, ruimte en materie samen met werk van kunstenaars die zich door de wetenschap laten inspireren.

Verschillende disciplines Meer dan 50 wetenschappers en kunstenaars verkennen vanuit verschillende disciplines de visuele mogelijkheden om de werkelijkheid vorm te geven. De tentoonstelling is opgezet als een associatief beeldverhaal dat uitnodigt tot het leggen van verrassende verbindingen.

Ontdek het werk van Hubert Leyendeckers De Bredase kunstenaar Hubert Leyendeckers (1935) neemt in True Beauty een centrale plaats in. Leyendeckers behoort vanaf de jaren zestig tot de oorspronkelijkste Nederlandse kunstenaars. Gedreven door nieuwsgierigheid werkt hij aan een spectaculair oeuvre. Stedelijk Museum Breda heeft voor deze tentoonstelling enkele monumentale installaties gerestaureerd.


''Amper een jaar na de opening weet Stedelijk Museum Breda te verrassen met deze originele tentoonstelling die ook nog eens hyperactueel is.'' - Trouw

Plan uw bezoek

Opbouw tentoonstelling  

Voor True Beauty maakten we een keuze uit de mooiste beelden uit de wetenschap van de 21ste eeuw. Foto’s, visualisaties en animaties van internationale toponderzoekers worden afgewisseld met het werk van kunstenaars die zich laten inspireren door de wetenschap. De Bredase kunstenaar Hubert Leyendeckers neemt in de tentoonstelling een centrale plaats in. Daarnaast zijn er werken van Flavie Audi (FR), Franck Bragigand (FR), Herbert W. Franke (AUT) Martin Luijendijk (NL), Jan-Maarten Luursema (NL), Barbara Nanning (NL), James Pricer (US), Maija Tammi (FI), Roland Schimmel (NL) en Mels van Zutphen (NL).

Houd mij op de hoogte

Praktische informatie

Doelgroep
van jong tot oud
Locatie
benedenverdieping
Gemiddelde tijdsduur
60 minuten
Toegankelijk
rolstoelvriendelijk