Vandaag open vanaf 11:00

Veelgestelde vragen

Wanneer gaat Stedelijk Museum Breda weer open?
Vanaf 1 juni zijn we weer 6 dagen per week open, van dinsdag tot en met vrijdag van 11 uur tot 17 uur, en op zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur. Je bent van harte welkom met een e-ticket!

Hoe krijg ik toegang tot het museum?
We werken met timeslots om te zorgen voor een optimale spreiding van bezoekers. Toegang is alleen mogelijk met een e-ticket dat je vooraf via onze website hebt gereserveerd. Dit geldt ook voor houders van de Museumkaart, andere ledenpassen en bezoekers die gratis toegang hebben. Spontaan bezoek is voorlopig helaas niet mogelijk. 

Mag ik samen met anderen naar het museum komen?
In lijn met de landelijke maatregelen laten we geen groepen toe. Wel mag je samen met maximaal 6 personen uit hetzelfde gezin of huishouden het museum bezoeken.

Hoe koop ik een e-ticket?
Gebruik deze link om eenvoudig online je e-ticket te kiezen en te betalen. Je kunt je computer, iPad of mobiele telefoon gebruiken.  

Is het museum toegankelijk voor mindervaliden?
Ja, de gebruikelijke voorzieningen voor mindervaliden zijn gewoon beschikbaar.

Ik heb een Museumkaart, een andere ledenpas of gratis toegang. Moet ik ook een e-ticket kopen?
Inderdaad, je kiest in dat geval voor het speciale e-ticket met de € 0,- prijs. Dit geldt voor:

 • houders van een Museumkaart, BredaPas, Rembrandtkaart, BankgiroLoterij VIP-kaart en ICOM card
 • Vrienden van Stedelijk Museum Breda
 • jongeren t/m 18 jaar
 • begeleiders van mensen met een handicap
 • mensen met een cadeauticket of eerder gekocht e-ticket.

Wat is een timeslot?
Een timeslot is een deel van de dag waarin je het museum wil bezoeken. We geven de starttijden aan. We zorgen door het gebruik van timeslots voor een optimale spreiding van bezoekers.

Dinsdag -  vrijdag

 • 11.00
 • 12.30
 • 14.00
 • 15.30

Weekend:

 • 10.00
 • 11.00
 • 12.30
 • 14.00
 • 15.30

 Voor elk timeslot verkopen we maximaal 50 e-tickets.

Mag ik het museum bezoeken als ik verkouden ben?
Helaas niet. In lijn met de landelijke maatregelen vragen we je in dat geval om thuis te blijven. We ontvangen je graag als je weer helemaal beter bent.

Kun je in het museum overal voldoende afstand bewaren?
Ons museumgebouw heeft voldoende ruimte om elkaar niet in de weg te lopen. Je hebt de keuze uit twee routes: een bezoek aan de boven- en benedenzalen of alleen aan de benedenzalen.

Welke hygiënemaatregelen zijn er in het museum genomen?
Bij de receptie en in de winkel zijn schermen van plexiglas aangebracht. In het gebouw is op diverse plekken desinfecterende handgel beschikbaar. We zorgen voor extra schoonmaak van contactpunten en aanraakoppervlakken, zoals deurklinken, wc’s, kranen, kluisjes en betaalautomaten. We stellen daarnaast handschoentjes beschikbaar. Ook onze medewerkers hebben beschermende middelen tot hun beschikking.

Kan ik in het museum contant betalen?
Nee, we verzoeken je om contactloos te betalen.

Is de museumwinkel open?
Ja, de museumwinkel is vanaf 1 juni weer open. Gebruik handschoentjes wanneer je een product wil oppakken of een boek wil doorkijken en betaal je aankopen met je pinpas of telefoon.

Is de espressobar open?
Ja, je kunt in het museum iets drinken en een stukje taart eten. In de directe omgeving van het museum vind café’s waar je ook veilig én gezellig kunt lunchen of dineren.

Zijn de toiletruimtes geopend?
Ja, de toiletten zijn toegankelijk. Wacht buiten als beide toiletten bezet zijn.

Kan ik een rondleiding boeken?
Voorlopig verzorgen we geen rondleidingen. Zodra dat weer mogelijk is, informeren we je via onze website en onze sociale media.

Ik werk in de zorg en heb nog geen voucher ontvangen, wat kan ik het beste doen?
Het museum geeft 2500 vouchers weg aan zorgmedewerkers in Breda. De voucher geeft gratis toegang voor twee personen en wordt aangeboden aan werkgevers in de zorgsector in de stad. Zij verspreiden de vouchers op hun beurt onder het personeel.

Hoe blijf ik op de hoogte van veranderingen?
Kijk regelmatig op onze website en check onze sociale media. Je kunt je ook abonneren op onze nieuwsbrief door een mail te sturen naar nieuws@stedelijkmuseumbreda.nl