Gesloten, morgen weer open vanaf 11:00

Voor gezinnen

Summerschool (7+)

24 juli t/m 16 augustus 2019
Iedere woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur 
Projectruimte NEXT 

Kom naar Summerschool, het leukste en meest creatieve programma voor kinderen in de zomervakantie!

Tijdens Summerschool kruipen kinderen in de huid en het hoofd van een kunstenaar. Waarom maak je kunst en hoe doe je dat? Verschillende kunstenaars gaan in op die vragen en geven masterclasses en workshops aan kinderen van zeven jaar en ouder. Elke kunstenaar heeft zijn of haar eigen specialisme, waardoor elke middag weer anders is. Doe je ook mee?

Deelname voor kinderen is gratis. Tijdens het programma wordt verwacht dat ouders/verzorgers in het museum blijven. Museumcafé Lanzas en de winkel zijn gratis toegankelijk, net als projectruimte NEXT. De tentoonstellingen zijn te bezichtigen na betaling van het reguliere tarief.

De werken worden tentoongesteld tot het einde van het programma.

Afgelopen weken hebben vele jonge museumbezoekers deelgenomen aan  Summerschool. We zijn ontzettend enthousiast over de opkomst tot nu toe en de fantastische werken die de kids hebben gemaakt! Mocht je je werk(en) van de afgelopen tijd mee naar huis willen nemen, kan je ze op 16 augustus van 15:00 tot 16:45u ophalen in projectruimte NEXT. 

Groepen (waaronder BSO's) dienen zich vooraf aan te melden via educatie@stedelijkmuseumbreda.nl

Kunstkijkpuzzel (4 tot 7 jaar) 

Voor de jongste museumbezoeker is er de Kunstkijkpuzzel. Kinderen krijgen een kijk-kaart en gaan op zoek naar beeld- en associatiefragmenten in de tentoonstelling De Collectie. Een paar werken zijn uitgelicht. De kinderen leren goed te kijken waar het beeld bij hoort. Als ze alle kunstwerken hebben gevonden kunnen ze bij de receptie een cadeautje ophalen. 

Kunstkijkroute (8 tot 14 jaar)

Een speurtocht door het hele museum. Kinderen kiezen zelf werken uit de tentoonstellingen en gaan die onderzoeken. Op zoek naar een schilderij, film, standbeeld, portret, foto of kostuum ontdekken kinderen de historische voorwerpen en kunstwerken in het museum. Ze krijgen bij de receptie een do-it-yourself boekje met vragen en opdrachten die aansluiten bij de uitgekozen werken. Ze ontdekken zo het hele museum en maken daarbij kennis met de thema’s van de tentoonstellingen.

Nassauwandeling (voor gezinnen)

Een speurtocht door zowel het museum als het centrum van Breda. Filips Willem, de oudste zoon van Willem van Oranje, is door Filips II ontvoerd en hij houdt hem gegijzeld aan het Spaanse hof. Stiekem neemt hij contact op met zijn vader en laat geheime codes achter.

Bij de receptie kun je een speurtocht meenemen met vragen en opdrachten bij verschillende objecten in het museum en de stad. Door de vragen te beantwoorden verzamel je de codes die Filips Willem heeft verspreid. Volg de route en kom daarna terug in het museum om de code die je hebt gevonden te kraken. Heb je de geheime locatie van Filip Willem gevonden? Dan krijg je bij de balie een cadeautje.