Nu geopend tot 17:00

Voor gezinnen

Vakantietas 
Zin in een gezellige ochtend of middag in Breda? Kom naar het museum, en haal er je Vakantietas op. Bestemming: het museum en Park Valkenberg. In de tas vind je genoeg spullen om je heerlijk een poosje met het hele gezin te vermaken! De tas kost € 7,50 (exclusief tickets). Er zit iets lekkers in en spullen om te spelen en ontdekken.

Ontwerp: Dana Dijkgraaf

Familieroute Sef Peeters - Zwaar als een vogel 
t/m 23 augustus

Loop gezellig met het hele gezin door de tentoonstelling en laat je gidsen door de kleinkinderen van Sef Peeters! In een speciaal boekje voor families - te vinden bij de ingang van de tentoonstelling - delen Jan en Lena weetjes over en herinneringen aan hun opa Sef Peeters. In het boekje staan vragen en opdrachten voor bij de kunstwerken die filosofisch van aard zijn. 

Foto: Marian Schutte

Kunstkijkpuzzel (4 tot 7 jaar) 
Voor de jongste museumbezoeker is er de Kunstkijkpuzzel. Kinderen krijgen een kijk-kaart en gaan op zoek naar beeld- en associatiefragmenten in de tentoonstelling De Collectie. Een paar werken zijn uitgelicht. De kinderen leren goed te kijken waar het beeld bij hoort. Als ze alle kunstwerken hebben gevonden kunnen ze bij de receptie een cadeautje ophalen. 

Kunstkijkroute (8 tot 14 jaar)
Een speurtocht door het hele museum. Kinderen kiezen zelf werken uit de tentoonstellingen en gaan die onderzoeken. Op zoek naar een schilderij, film, standbeeld, portret, foto of kostuum ontdekken kinderen de historische voorwerpen en kunstwerken in het museum. Ze krijgen bij de receptie een do-it-yourself boekje met vragen en opdrachten die aansluiten bij de uitgekozen werken. Ze ontdekken zo het hele museum en maken daarbij kennis met de thema’s van de tentoonstellingen.

Nassauwandeling (voor gezinnen)
Doe mee aan een speurtocht door het museum. Daarna ga je zelf nog wandelen door het centrum van Breda! Filips Willem, de oudste zoon van Willem van Oranje, is door Filips II ontvoerd en hij houdt hem gegijzeld aan het Spaanse hof. Stiekem neemt hij contact op met zijn vader en laat geheime codes achter.

Bij de receptie kun je een speurtocht meenemen met vragen en opdrachten bij verschillende objecten in het museum en de stad. Door de vragen te beantwoorden, verzamel je de aanwijzingen die Willem heeft verspreid. Heb je ze allemaal? Dan kun je de code kraken en vind je de geheime locatie van Filips Willem.